بعضی مواقع ترجیح میدهیم برای نظافت منزل، بجای استفاده از خدمات شرکتی، از نیرویی استفاده کنیم که دوست یا آشنا به ما معرفی کرده اند.
در این حالت باید بدانید اگر این فرد دچار حادثه شود احتمالا کار شما سخت خواهد بود. چراکه ابتدا باید ثابت کنید، مقصر حادثه و آسیب نبوده اید و جوانب احتیاط را رعایت کرده اید.
در صورتی که از شرکت خدماتی نیرو نگیرید عملا کارفرمای مشخصی برای نیروی خدماتی وجود ندارد. بنابراین بر اساس ماده 95 قانون کار، صاحب خانه کارفرمای کارگر محسوب میشود و باید تمام جوانب احتیاط را رعایت کرده و بر کار فرد نظارت داشته باشد. در غیر این صورت مسئول جبران خسارات مادی و معنوی خواهد بود.
به طور مثال اگر نردبانی که در اختیار نظافتچی قرار داده اید، خراب باشد، و یا از او بخواهید پنجره و قسمت های مرتفع ساختمان را نظافت کند، در صورت بروز حادثه قطعا شما مسئول هستید.
اگر از شرکت خدماتی دارای مجوز، برای نظافت منزل استفاده کنید، شرکت باید ابزار لازم را در اختیار فرد قرار دهد. در این صورت شما هیچ مسئولیتی در قبال خرابی نردبان یا خطرات ناشی از مواد شیمیایی ندارید.
اگر مصمم هستید از نیروی خدماتی استفاده کنید که با او آشنایی دارید و تمایلی به استفاده از خدمات شرکت ها ندارید، میتوانید بیمه حوادث انفرادی تهیه کنید.
بیمه حوادث انفرادی با توجه به حقبیمهای سالانه پرداخت میکنید، برای هر پوشش سقف مشخص دارد. به طور مثال تا سقف 5 میلیون هزینه پزشکی، یا درصد مشخصی از دیه را پرداخت میکند.
اگر با همسایهها به توافق رسیده اید که از نیروی نظافتچی یا سرایدار برای نظافت راه پلهها استفاده کنید خوب است بدانید بر اساس قانون تملک آپارتمانها، مدیر ساختمان در قبال سرایدار، نظافتچی، سرویس کار، تعمیرکار و باغبان که در مشاعات ساختمان فعالیت میکنند، متعهد و دارای مسئولیت است. در واقع مدیر ساختمان باید پاسخگوی خسارت وصدمات باشد.
البته اگر حادثهای برای نیروی خدماتی پیش آید، در ابتدا باید مشخص شود این حادثه در نتیجه اشتباه یا بی توجهی مدیر ساختمان بوده است.
فرض کنید سرایدار دچار برق گرفتگی شده است. اگر مدیر ساختمان از اتصالی سیم کشی برق مطلع بوده ولی اقدام به تعمیر آن نکرده باشد، باید خسارت سرایدار را پرداخت کند.
بدون دیدگاه